Още около 70 000 евро са необходими, за да може 2-годишната

...
Още около 70 000 евро са необходими, за да може 2-годишната
Коментари Харесай

70 000 евро, за да живее 2-годишната Зария

Още към 70 000 евро са нужни, с цел да може 2-годишната Зария Златева от Пловдив да се пребори за живота си. На 31 август 2020 г. детето би трябвало да бъде признато за присаждане на стволови кафези в Университетска клиника град Франкфурт, в Центъра за детско- юношеска клиника, поделение по трансплантация на стволови кафези.

Това заяви бащата Милчо Златев, който посочи, че дъщеричкакта му е диагностицирана с остра лимфобластна левкемия, когато е била едвам на 10 месеца. Оттогава досега момиченцето е претърпяло няколко курса химиотерапии. Първият дълъг курс, който е бил към 60 дни, е имало осем химиотерапии. След това е имало още пет вливки, споделя бащата.

„ Сега сега още веднъж се намира под лекарско наблюдаване в Детската онкохематология в УМБАЛ „ Св. Георги “ и сега тази химиотерапия й е втора. Имахме и една имунотерапия, която я спряхме на половина, тъй като не й действаше и раковите кафези започнаха да се усилват “, споделя Милчо Златев. За да влезе детето в ремисия, му трябват най-вече още една химиотерапия.

„ Надяваме се да е единствено още една, тъй като тя ги приема тежко химиотерапиите и нека с изключение на тази да има единствено още една. Защото преди вливката на химиотерапията резултатът беше 18% на раковите кафези. Надявам се в този момент да е към 1%, тъй като, когато тя е под 1%, значи е в  ремисия “, изяснява още той.

Родителите на Зария схващат за заболяването след проучване на общата кръвна картина. Детето тъкмо е било проходило, играело си и било интензивно, само че внезапно почнало да изпитва усложнения да се изправя. „ Качваше се по шкафа, играеше си с тв приемника, тупаше го с ръчички, беше добре. Но след това видяхме, че апетитът й понижа доста, не можеше да се изправя и я заведохме на доктор. Джипито й пусна цялостна кръвна картина и видяхме, че има проблем. Още в същия ден я заведохме в Детската онкохематология в Пловдив, където сложиха диагнозата “, споделя още Златев.

Там се открива, че раковите кафези в костния мозък на детето са 93% и има съществуване на тежки аплазии. Активната фаза на болничното лекуване продължава 60 дни и завършва юли 2019 година, след което Зария минава на поддържаща терапия.

На 02.04.2020 година нещата претърпяват ужасяващ поврат. След утежняване на общото й положение, Зария е призната още веднъж в Детската онкохематология на УМБАЛ „ Свети Георги ” ЕАД, гр. Пловдив. Тогава тя е 2 години и 3 месеца. След направата на всички костно - мозъчни изследвания се открива, че тя има нов рецидив и раковите кафези в мозъка са 81%. Последва още веднъж лекуване по неотложност. Започва химиотерапия, само че се оказва, че момиченцето не може да я понесе поради доста тежка аплазия и сепсис, които заплашват живота й. Лечението продължава с имунотерапия, само че за жалост тя се оказва несполучлива. Последва нова химиотерапия.

Според медиците от Детската онкохематология в Пловдив детето се нуждае от незабавна трансплантация на стволови кафези след намиране на съчетаем донор. Датата, на която Зария би трябвало да бъде призната в клиниката в Германия, е 31 август т.г., само че до тогава тя би трябвало да влезе в ремисия. Тя е само дете в фамилията и родителите се молят Зария да успее да пребори тежката болест, да е в ремисия, с цел да отидат в Германия за животоспасяващата интервенция. Бащата благодари на лекарите от пловдивската Детска онкохематология, които съгласно него са потвърдени експерти и хора с огромни сърца, написа " Монитор ".

IBAN:  BG22UNCR70001524029530

UniCredit Bulbank / Милчо Златков Златев/

paypal.com:  [email protected]

epay.bg КИН:  2512788094
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР